Modtaget af Ove Nielsen

De Gamles Hjem i Førslev

I 1944 byggede tre søskende et ret stort hus for 12.000 kroner på en grund overfor forsamlingshuset. De tre søskende, Rikke, Anna Vibeke og Niels Frederik Nielsen, boede der i hele deres alderdom.

Da de længstlevende døde i 1952, testamenterede de huset og en sum på 50.000 kroner til Førslev Kommune på betingelse af, at der oprettedes et hjem for kommunens ældre, og at værdierne skulle anvendes til opførelsen eller udvidelse af villaen, til et alderdomshjem for Førslev Kommunes beboere.

Førslev Kommune havde på det tidspunkt et alderdomshjem sammen med Sneslev Kommune. Det lå på en gård, helt ude i Hjelmsømagle - et sted meget få mennesker fra Førslev ønskede at komme ud til, langt fra alt det man havde forhold til.

Førslev og Sneslev kommuner solgte gården i Hjelmsømagle til en pris, der gav Førslev Kommune ca. 76.000 kroner. Og med et statslån oveni var der penge til en større grund, som man købte af købmand Otto Andersen, og De Gamles Hjem, blev indviet den 10. oktober 1954.

Den eksisterende bolig blev ændret til køkken og opholdsstuer med bolig på tagetagen til en bestyrer og værelser til personalet. Ved siden af blev opført en bygning med 13 værelser og sygerum. 4 af værelserne kunne efter ønske slås sammen til to lejligheder for ægtepar. På tagetagen var der sat af til yderligere 3 – 4 værelser.

I kælderen var der vaske- og tørrerum, og Sognerådet havde fået et lokale til møder og kontor. De havde før brugt forsamlingshuset.
Samtidig blev der oprettet badeanstalt til brug for øvrige borgere i kommunen.

Det hele blev bygget for en samlet sum på 281.230 kroner.

I 1978 bygges der til De Gamles Hjem i begge ender med 4 store værelser og elevator.

I 1997 bygges der to dobbelthuse til ældreboliger.

De Gamles Hjem har været delvis i brug frem til 2018.

Ove Nielsen